Over de streep

Elk bedrijf is anders en soms loop je daarbij in de markt op het ene vlak wat voor op de concullega’s en op het andere wat achter. Niets geks aan, vaak ook gewoon een kwestie van focus en tijd. Zo loopt SYNDLE zeker voorop als het gaat om visie op het ontwikkelen van gastvrijheid binnen bedrijven en de realisatie daarvan. Maar SYNDLE kan een tandje bijschakelen als het gaat om naar buiten treden zoals met blogs.

Zelfde patroon

Ik herken bij mezelf hetzelfde patroon. Ik loop wat vooruit op de meute als het gaat om interesse en spreken over persoonlijke ontwikkeling, kwetsbare kanten en zelf reflectie. Want ja, dat is nu eenmaal mijn vak en vooral ook mijn interesse als trainer en coach. Pas de laatste jaren ontdek ik bij corporate bedrijven naast de taakgerichte ontwikkeling steeds meer belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Maar waar ik behoorlijk in achteraan loop is het leven met de huidige social media en media exposure. En dat is anno 2018 nou net wèl belangrijk. Ik heb pas een paar jaar een facebook account, en zet er bijna nooit wat op. Twitteren heb ik nog nooit gedaan en Instagram doe ik ook (nog) niet aan. En hoe zit het dan met bloggen? Ook daarin moet ik bekennen dat ik nog geen ervaring heb. Ik lees uiteraard wel regelmatig blogs van anderen. Zowel zakelijke- als privé, maar daar blijft het dan ook bij. Ik vind van al die media exposure namelijk ook wel wat. Al gauw komen berichten bij mij over als, “kijk mij nou, wat ik kan of heb, hoe mooi mijn leven is, hoe ik belangrijk ben” terwijl ik me realiseer dat er achter dat bericht misschien iets heel anders schuilt. Een mening, bevlogenheid, passie, wie weet wat nog meer.

Uitdaging

In mijn vak als trainer en coach bij SYNDLE daag ik dagelijks mensen uit om eens uit hun comfortzone te komen. En “gewoon” eens te kijken wat er gebeurt als je dingen wel doet, die je normaal niet zou doen. Stretchen noemen we dat. En vervolgens kijken wat het brengt en ervaren wat het effect is en hoe je je er bij voelt. En neem van mij aan dat stretchen geeft echt niet altijd meteen een lekker gevoel. Maar als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd kreeg. En ja, als ik er ook zo in ga zitten…..

Dus toen er gevraagd werd wie van de collega’s in april een blog wil schrijven, dacht ik….. ok, wellicht moet ik op dit punt ook maar eens gaan stretchen. “Het is goed als SYNDLE en haar medewerkers zich wat meer laat zien”, hoor ik mijn collega zeggen. En ja, het is ook goed dat ik mezelf wat meer laat zien en naar buiten treed. En zoals Pippi Langkous het zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” en ik stak mijn vinger op.

Nu klim ik in die “pen” om mijn eerste blog te schrijven,….. Gewoon om eens te ervaren, om te kijken of ik er blij van word. En de druk van buitenaf duwt me over de streep.

Nog even spiekend naar wat richtlijnen voor het format van een blog, zie ik dat mijn collega schrijft “ 500 tot 800 woorden is lang zat”. Help! ik ben al over de 570 woorden en moet voor mijn gevoel nog beginnen….. en ik vind het bloggen net zo leuk worden. Huh, wat zeg ik nou……. “net zo leuk worden….”. Dit ga ik vaker doen, ik word er blij van.

Waar ik lang tegen aan heb zitten hikken en me ook wel tegen afgezet heb blijkt best heel leuk te zijn. Sterker nog ik word er blij van. Mhh, dat herken ik ook wel bij deelnemers in trainingen. En daarmee is mijn cirkeltje wel rond.

Trouwens, waar staat het woord BLOG eigenlijk voor?  Best Leuk Om (te hebben) Gedaan???

 

Mij zie je terug!

 

Caroline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s